Verohallinto uudistaa toimintaansa ja tälle vuodelle on tullut monia muutoksia aikaisempaan verrattuna. Metsänomistajalle tärkein muutos on se, että kaikki metsänomistajat tekevät ilmoituksen 28.2. mennessä. Aikaisemmin tämä päivämäärä on koskenut vain arvonlisäverovelvollisia metsänomistajia. Huomioitavaa on myös se, että ilmoituksen tulee olla tuona päivänä perillä eli erityisesti paperiversion lähettävien tulee huomioida postin kulkuun menevä aika. Poikkeuksen tähän päivämäärään tekevät metsänomistajat, jotka harjoittavat myös maataloutta. Heidän ilmoituksensa tulee olla perillä huhtikuun alussa. Myös näiden metsänomistajien tulee kuitenkin ilmoittaa ja maksaa arvonlisäverot 28.2. mennessä.

Konkreettinen muutos uudistuksissa on se, että Verohallinto on alkanut siirtymään asteittain paperittomiin palveluihin. Esimerkiksi tähän asti verokirjeen mukana tullutta veroilmoituksen täyttöopasta ei enää lähetetä. Myöskin veroilmoitus tulisi tehdä sähköisesti. Paperinen versio on vielä mahdollinen, mutta tulee tulevaisuudessa poistumaan yleisestä käytöstä. Metsäveroilmoitus tehdään OmaVero-palvelussa ja samaa kautta ilmoitetaan myös arvonlisäverot. OmaVeroon kirjautumalla pääsee näkemään omia verotietoja.

Verohallinnon sivuilta löytyy kattavasti tietoa metsäverotuksesta metsänomistajan omilta sivuilta. Verohallinto järjestää myös veroinfoja, joihin voi osallistua etänä tai kuunnella myöhemmin tallenteelta.

Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfossa tietoa metsäverotuksesta kohdasta 1:04:34 alkaen.

Vuoden 2018 metsäveroilmoituksen pääsee tekemään 16.1. alkaen, joten joko sinulla on muistiinpanot tehtynä ja valmius jättää ilmoitus?